Haagse Politiek (rovers) Bende

  Thetruth4you " The Voice and Media of the People !! The Rules Have Change.

Free Translation Widget

stemfraude1

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week zijn grote fouten gemaakt bij het tellen van de stemmen.
In Amsterdam zijn bij stembureaus in totaal ruim zeshonderd stemmen méér uitgebracht dan er stembiljetten en volmachten waren, concludeert het AD woensdag in een analyse van de processen-verbaal die gemeenten na de verkiezingen maken.

Bij enkele andere stembureaus werden ruim achttienhonderd minder stemmen dan biljetten en volmachten geteld
Er zijn zo veel onregelmatigheden dat ze er voor kunnen zorgen dat een restzetel net bij een andere partij terecht komt. Opgeteld zijn er in Amsterdam bijna 2.500 onregelmatigheden, terwijl 1.765 voorkeurstemmen nodig zijn om in de raad te komen.

Rotterdam
Ook in Rotterdam zijn de verkiezingen niet vlekkeloos verlopen. Bij een deel van de stembureaus zijn ruim vierhonderd meer stembiljetten gevonden dan er kiezers waren geteld. Bij de andere stembureaus zijn 550 stemmen minder geteld dan kiezers.

Den Haag heeft ruim vijfhonderd afwijkingen en Utrecht ruim honderd. Groningen en Tilburg zitten ieder rond de vijftig. Amsterdam en Rotterdam hebben geen verklaring voor het hoge aantal afwijkingen.
Verschillende deskundigen wijzen er in de krant op dat het tellen nog altijd mensenwerk is omdat niet per computer mag worden gestemd. Hierdoor zouden sneller fouten worden gemaakt.

De verkiezingsuitslag per gemeente Dossier gemeenteraadsverkiezingen

BroN


WE ZIJN INDERDAAD BEDONDERD: STEMFRAUDE IN NEDERLAND!

Demmink, wordt hier een doofpot opengerukt?


Wordt de mainstream media wakker?

lachen_gieren_brullen En dan lezen we vandaag dit artikel op nu.nl
De Tweede Kamer wil weten of het klopt dat de overheid jarenlang het bestaan van een omvangrijk pedofilienetwerk heeft gedoogd, waar zes politie- en justitiemedewerkers deel van zouden hebben uitgemaakt.
VVD, SP, CDA, SGP en VNL hebben woensdag de nieuwe minister van Justitie Ard van der Steur om opheldering gevraagd.
De tijd lijkt zichzelf nu in te gaan halen, en dat wordt de hoogste tijd.

We lezen verder: ´Volgens de advocaat was de ‘pedoprostitutie’ met minderjarige jongens bekend bij de GGZ en wist de overheid van het bestaan van de ‘pedobordelen’.
Het verzoek aan de rechtbank om getuigen te horen is saillant, omdat op de lijst de namen van oud-minister Ivo Opstelten en oud-staatssecretaris Fred Teeven (beide Justitie) staan, net als die van voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink.

De vorige minister van Justitie Opstelten verdedigde Demmink meerdere malen. In de Volkskrant noemde hij Demmink, die hij kent van de rechtenstudie in Leiden waar zij lid waren van het Leids studentencorps Minerva, “een goede bekende”.

Opstelten zei eerder nog over de betrokkenheid van Demmink in het Rolodex-onderzoek: “Het was niks, het is niks en het wordt niks.
Wij van Gewoon-Nieuws schreven in januari 2014 een artikel over Demmink en vanaf dat moment heeft GN een ´ban´ gekregen op nu.nl. Linkjes naar onze artikelen konden vanaf dat moment daar niet meer worden geplaatst. Andersom is dat zeker niet het geval, wij citeren meer dan graag de artikelen op deze site. Vooral wanneer ze dreigen waarheid te gaan spreken.

Redactie van nu.nl: wij zijn benieuwd wanneer u de ban gaat opheffen omdat jullie wakker zijn geworden en gaan beseffen dat niet wij, maar jullie de zaken ten behoeve van de propagandamachine hebben verdraaid!

Zou het dan toch waar zijn dat Opstelten en Teeven om die reden snel aan hun stutten hebben getrokken, wetend dat dit eraan zat te komen? En de bescherming die ze van de Tweede Kamer en van de minister president kregen heeft blijkbaar te maken met het feit dat zij geen smet op hun beleid willen krijgen.

Ik vrees voor hen dat ze niet beseffen dat ze die al lang hebben en dat deze smet uit deze zich snel openende doofpot weleens het formaat van een ´Kamerbreed´ tapijt zal kunnen hebben.

Van der Steur opgezadeld met pedonetwerk Justitie

 


Subsidiepaleisheer en corpulente corpsbal Ard van der Steur heeft een probleem. Op het bureau van de nieuwe minstreel van Veiligheid en Justitie staat namelijk een enorme doofpot. In die doofpot zitten alle pedogeheimen van de overheid. Niet alleen voormalig justitie-DG Joris Demmink is al jaren …

‘Besmet rundvlees met miltvuur stilgehouden door NVWA’

 


In de herfst zijn honderden kilo's rundvlees verkocht die mogelijk besmet waren met miltvuur. Consumenten zijn daarover niet ingelicht door de de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

VVD wil de Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers

Screenshot_11

De VVD wil het Europese asielbeleid afschaffen en de grenzen sluiten. Vluchtelingen moeten voortaan een veilige opvang krijgen in hun eigen regio. Daar moeten ze ook een bestaan voor langere tijd kunnen opbouwen, eventueel met Europese hulp, staat in een interne beleidsnotitie van de VVD.

In Nederland en de andere Europese landen kunnen ze dan niet meer terecht voor opvang en onderdak. “Met die boodschap moet de nieuwe staatssecretaris van Asielzaken naar Brussel”, zegt VVD-Kamerlid Azmani over zijn notitie.

“Alleen vluchtelingen uit Europa moeten nog een plek kunnen krijgen in een ander Europees land. Met de vele miljarden euro’s die de EU in de eigen lidstaten uitgeeft aan asielzoekers kunnen dan veel meer vluchtelingen worden geholpen.”


(h/t “Manna”)
NOS

"Boven de koning der Nederlanden staan de criminelen"

“Boven de koning der Nederlanden staan de criminelen”

 

Met het indienen van hun ontslag door de minister van Justitie en zijn staatssecretaris zijn we weer in het traditionele circuit van de algemeen aanvaarde hypocrisie beland. Dat schrijft Trouw-columnist Sylvain Ephimenco.

 

“In de loop der jaren heb ik geleerd om gapend over nietige details en ambtelijke rituelen heen te stappen. Enkel het grote verband boeit me nog,” aldus Ephimenco. “Alleen de schande en de vlekken die onze democratische rechtsstaat ondoorzichtig in plaats van transparant maken, kunnen me woedend maken.”

 

Hij merkt op dat er sinds 1994 weinig veranderd is. Toen handelden de Nederlandse staat en de IRT in verdovende middelen door tienduizenden kilo’s drugs in het criminele circuit te pompen. Teeven gebruikt volgens Ephimenco nu een NSB-formule: hij belazerde ethiek en moraal voor ‘volk en vaderland’. “Tot zijn volk wil ik niet behoren en zijn vaderland is het mijne niet,” schrijft hij.

 

Er heeft zich een elite aan de top van overheidsinstanties genesteld, die van alles beslist dat krom is en stinkt, zonder daarvoor politieke verantwoordelijkheid af te hoeven leggen, aldus Ephimenco. Hij schrijft: “Dat een officier van justitie (Fred Teeven nu, maar ze zijn talrijk) met instemming van zijn superieuren bij het OM de kans krijgt in het geheim het adagium ‘misdaad loont’ kracht bij te zetten, doet me kokhalzen.”

 

Zijn maag draait om bij de gedachte dat de handlangers van drugsbaron Cees H., die hoge posten bij het justitiële apparaat bekleden, miljoenen crimineel geld aan die crimineel teruggaven. Dat dit gebeurt met een bonus door die miljoenen buiten het zicht van de belastingdienst te houden, maakt hem als belastingbetaler misselijk.

 

“Kennelijk is er boven de koning der Nederlanden een andere categorie die enorme belastingvrije uitkeringen krijgt geschonken: het gilde der criminelen,” stelt Ephimenco vast.

[Trouw]Belazerd en bedonderd…

Het kabinet-Rutte II doet Erwin van Beek uit De Lutte denken aan sketches en liedjes van Wim Sonneveld.

"Er is in de moderne geschiedenis van ons land geen één regering geweest die zoveel waarden en normen - waar ons land zo trots op was - overboord heeft gegooid. Het beleid van dit kabinet doet mij denken aan een liedje van wijlen Wim Sonneveld. "Je hebt me belazerd en je hebt me bedonderd. En vergeten zal 'k dat nooit, al word ik honderd."

Nu hoeven wij niet eens tot onze honderdste verjaardag te wachten, we kunnen er in maart al voor zorgen dat deze verschrikkelijke regering tot de orde wordt geroepen.

Sonneveld heeft ook nog een sketch met de uitspraak "en allemaal mee-eten", over de (ex-) vriendjes van zijn dochter. Nou, daar kunnen wij over meepraten. Half Europa - Spanje, Italië, Griekenland, Roemenië, Oekraïne - eet mee uit onze belastingruif.

Mocht het lukken dit kabinet in maart pootje te lichten, dan zal Wim Sonneveld ons van boven toelachen."

http://www.telegraaf.nl/watuzegt/23319806/__Belazerd_en_bedonderd__.html

En dit volk heeft ALWEER hetzelfde rampenkabinet gekozen dus...

MF stupidSchippers wijt tsunami VVD-affaires aan mysterieuze 'krachten'

'De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij Justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.'

Minister Schippers van Volksgezondheid - tevens lid van het VVD-campagneteam in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week - heeft flink gewreven in de vlek van VVD-partijschandalen. In een interview met de Telegraaf zegt Schippers dat het 'geen toeval' is dat de schandalen met VVD'ers in de hoofdrol elkaar in rap tempo opvolgen. Dat is volgens de minister niet te wijten aan het discutabele gedrag van haar partijgenoten, maar aan mysterieuze 'krachten' die erop uit zouden zijn om de partij te beschadigen.

Schippers:

"Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt. De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij Justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter."

De uitspraken van Schippers veroorzaakte grote verontwaardiging bij onder andere D66-Kamerlid Gerard Schouw, die wil dat Schippers dinsdag in het vragenuurtje tekst en uitleg geeft over haar uitlatingen:

"De minister uit zware beschuldigingen richting de ambtenaren van het ministerie van Justitie inzake de affaire Cees H. Zij suggereert dat het ambtenaren zijn geweest die gelekt hebben. Dat is nogal wat en ik wil weten waar zij dit op baseert."

Ook VVD-partijgenoot en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas eist opheldering. Hij twittert:

"Beschuldigingen #Schippers over complot achter #VVD affaires moeten NU worden hard gemaakt. Onacceptabel als t waar is of om t zo te roepen"

BroN

“De crisis is niet over” zie hier waarom!


crisis

Rutte had gisteren betoogd dat het beter gaat met Nederland. “Als u zegt dat het beter gaat bent u als een pyromaan die net het bos heeft afgebrand en blij is dat er weer een bloempje groeit”, zei Wilders.

“U spreekt niet de waarheid, het gaat niet beter met Nederland, hou op met die leugen!”, riep Wilders. “De crisis is niet over, u bent de crisis.”

1. Iedere maand duizenden werklozen er bij

2. De consument verliest vertrouwen in economie en pot op.

3. De zorg betaal je zelf of je valt terug op je netwerk anders crepeer je.

4. Mensen in bijstand onder regime van onderdrukking en intimidatie

5. Gepensioneerden minder pensioen.

6. Geflipt controle-apparaat checkt uitkeringsgerechtigden en AOW´ers.

7. Privatisering ziektekosten: hoger eigen risico en minder verzekerd, en ziektekostenverzekeraars maken steeds meer winst

8. Laagste inkomens er op achter uit.

9. Laagste inkomensbelastingtarief 37%!

10. Rijken worden rijker, maximaal belastingtarief 52%.

11. Honger neemt toe, 100.000 hongerigen bij voedselbanken.

12. Armoede neemt toe, meer dan 1,2 miljoen mensen onder armoedegrens.

BroN Stopdebankies


OM verdenkt nóg twee VVD'ers van corruptie


Update: De Kruif neemt ontslag (VVD) ... Ploeg en Bats zouden geprobeerd hebben burgemeestersbenoeming Stichtse Vecht te beïnvloeden

De lijst met corruptieverdachten uit de VVD-gelederen wordt steeds langer, het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland wees vandaag opnieuw twee VVD-politici aan als verdachte. Het zou gaan om Piet Ploeg, oud-wethouder in Stichtse Vecht, en Rob Bats, oud-burgemeester in Haren. Volgens het OM heeft het duo geprobeerd de burgemeestersbenoeming in de gemeente Stichtse Vecht in het voordeel van Bats te beïnvloeden. Dat meldt NRC dinsdag.

Updates onderaan

De zaak kwam aan het licht door het afluisteren van telefoongesprekken van de fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD in Stichtse Vecht, die vorige maand werd aangehouden op verdenking van hennephandel en het witwassen van drugsgeld.  Volgens de politie speelde De Kruif als lid van de vertrouwenscommissie informatie door over de sollicitatieprocedure aan oud-wethouder Piet Ploeg, zoals welke vragen en welke casus aan de sollicitanten zouden worden voorgelegd. Met behulp van die informatie zou partijgenoot Rob Bats vervolgens benoemd moeten worden.

Het OM heeft huiszoeking verricht bij Ploeg, die volgens opsporingsbronnen wordt verdacht van het medeplegen van schending van de geheimhoudingsplicht. Ploeg laat weten 'geen behoefte te hebben om te reageren' en niet op de hoogte te zijn van de verdenkingen:

"Ik ben door de rijksrecherche alleen gevraagd om binnenkort als getuige een verklaring af te leggen."

Oud-burgemeester Bats kan worden verdacht van passieve ambtelijke omkoping.

Update 15.00 uur:
VVD-gemeenteraadslid Kathalijne de Kruif heeft ontslag genomen. De VVD in de gemeente Stichtse Vecht schrijft in een verklaring:

"Mevrouw De Kruif heeft aangegeven dat het niet in het belang van de gemeente, de inwoners, de gemeenteraad, haar partij en haarzelf is als zij nog langer in de politiek actief is."

De Kruif zit momenteel vast op verdenking van hennepteelt en witwassen.

BroN

Opstelten en Teeven stappen op

Screenshot_21

DEN HAAG – Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie stappen allebei op. Dat hebben de beide bewindslieden bekend gemaakt op een persconferentie.

Opstelten zei dat er bij nader onderzoek informatie is ,,ontsloten” die al eerder bekend had moeten en kunnen worden. “Er is gedurende een te lange periode onduidelijkheid blijven bestaan over de schikking. Ik draag en neem de volle verantwoordelijkheid. Daarom heb ik ontslag aangeboden aan de koning,” zei hij tijdens een persconferentie op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

“Het ontslag van de minister is iets dat mij persoonlijk diep raakt,” zei Teeven. “Ik vind dat ik nu niet meer geloofwaardig kan functioneren op dit onderwerp waar ik zelf bij betrokken ben geweest en heb mijn ontslag aangeboden.”


(h/t “Tistochwat”)


BroN

D66-probleem Alexander Pechtold eist alweer extra bezuinigingen.


Pechtold gaat Nederland verder slopen!

Kamer debatteert over Europese top

Echt nieuws is het niet. Hij probeert dat al twee jaar door te drukken. Tegen de wil van gewone Nederlanders in.

Wie het verkiezings-spotje van de D66 ziet zal maar een conclusie hebben het grote gevaar voor Nederlanders is meneertje Pechtold.

Er komen verkiezingen aan dus de D66-bezuinigingen worden verkocht als ‘lastenverlichting’. In werkelijkheid gaat het niet om een verlichting, maar om een verschuiving van lasten. Vooral mensen met middeninkomens (en lager) worden, als het aan D66 ligt, geconfronteerd met veel hogere doktersrekeningen.

Wat bedoelt Pechtold nou precies? Om een eenvoudig antwoord te vinden proberen we de protserige taal uit het D66-verkiezingsprogramma te decoderen.

De Pechtold-spin: het woord ‘bezuinigingen’ wordt angstvallig vermeden. Hij heeft het over lastenverlichting, uitgavenbeperking, ambitie, hervormingen.

De realiteit: extra bezuinigingen op zorg en zekerheid. Hogere eigen bijdragen en eigen risico’s, lagere toeslagen. Hogere rekeningen voor de middenklasse.

Tricke down-verzinsels

Vooral de hoogste inkomens profiteren van het Pechtold-probleem. Wat hij ‘uitgavenbeperking’ noemt is werkelijk het verschuiven van kosten uit het solidaire collectieve systeem (wij allen samen als belastingbetalers) naar de portemonnee van individuen. Het is logisch dat rijken daar veel meer voordeel van hebben.

De neoliberale D66-ideologie dicteert een fundamentalist geloof in de theorie dat financiële extraatjes voor rijken vanzelf ‘naar beneden druppelen’ richting mensen met middeninkomens en lagere inkomens. Same old, trickle down-verzinsels.

D66-aanval op middenklasse • Trickle down-verzinsels in nieuw jasje

Het is bewezen dat het niet werkt. Ze beloven het al ruim dertig jaar. Het bleek geen trickle down, maar sucking up. Het leegzuigen van de middenklasse en het vertrappen van de armen door een superrijke elite. Inmiddels bezit de rijkste 1% meer dan de overige 99% samen, maar voor Pechtold is dat niet genoeg.

Pechtold staat voor die verregaande Amerikanisering. Een ego-maatschappij waarin rijken steeds rijker worden, armen steeds armer, en de middenklasse verdwijnt. Overheidstaken als zorg, sociale zekerheid en veiligheid verpatst.

Pechtold maakt ongelukkig

Een goed alternatief is het Scandinavische model waarin de overheid eerlijke regels maakt om verschillen binnen de perken te houden, inclusief een stevig systeem van collectieve voorzieningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat bestaat wel echt. Geen theorie. Het werkt. Dat het banen zou kosten is bullshit.

Uit onderzoeken blijkt dat gewone mensen in zo’n solidaire maatschappij veel gelukkiger zijn, en meer vertrouwen hebben in de overheid en de politiek. Ook blijkt dat de meeste Nederlanders solidariteit als belangrijkste ideologie zien.

We kunnen dus niet anders concluderen dan dat het Pechtold-probleem mensen ongelukkig maakt en het wantrouwen in overheid en politiek vergroot. Hij heeft geen antwoorden op de problemen van onze tijd. Hij is deel van het probleem!

BroN

Klik om oorspronkelijk bericht te bezoeken

vvdprive

Angstige VVD verbergt snel video’s met verkiezingsbeloften uit 2012

De liberalen doen het zo hard in hun broek voor kiezers, dat ze maar zijn begonnen met het uitwissen van sporen dat ze ooit rechts beleid beloofd hebben.

Het is ongelooflijk: nu de VVD in de peilingen nog sneller zinkt dan een baksteen is kennelijk alles geoorloofd in de strijd om meer kiezers te trekken in de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Zo wordt er nu een nieuw verhaaltje opgezet waaruit zou moeten blijken dat de VVD zogenaamd dit land uit een diep dal heeft getrokken door middel van “koers houden” en rechts beleid.
Dat van dat laatste helemaal niks terecht is gekomen, probeert de partij nu te verdoezelen. Alles om de kiezers een rad voor ogen te draaien! Hoe? Door gewoon alle oude video’s waarin inmiddels gebroken verkiezingsbeloften zijn gedaan, simpelweg van het internet te verwijderen. Of nou ja: op ‘privé’ te zetten, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt.

Wat dacht u van een video met de leuze ‘Meer straf en minder begrip voor criminelen‘? Staat op privé. U kunt het dus niet meer bekijken.
Of ‘Werkend Nederland verdient belastingverlaging‘? Ook privé. De VVD wilde dat u dit niet langer nog kon zien.
En tenslotte: ‘Meeleven met slachtoffers, niet met daders‘ Ook die is privé gemaakt; de liberalen vonden kennelijk dat u niet met deze video kon omgaan.

Eerder deze maand probeerde ook het inmiddels aftgetreden Kamerlid Verheijen ook al z’n sporen uit te wissen, en gelukkig voor de geschiedschrijving flopte die intensie ook al. Deze poging is al niet zo erbarmelijk uitgevoerd, want wie naar sites van lokale VVD-fracties surft ziet nog overal links (1, 2) naar de inmiddels verwijderde video’s die bol staan van de gebroken verkiezingsbeloften.

Laat dus ook deze nieuwe poging van de VVD om de politieke geschiedenis van de afgelopen vijf jaar te herschrijven grandioos mislukken. De feiten zijn immers zonneklaar: bij de verkiezingen van 2012 heeft de VVD de kiezer met een groot aantal verkiezingsbeloften verleid om te kiezen voor een onversneden rechts geluid. Die opzet lukte: de VVD behaalde een recordaantal van 41 zetels in september 2012, en werd daarmee de grootste partij van Nederland. Maar nog geen twee maanden na de verkiezingsdag bleek dat eigenlijk alle ferme beloften alweer overboord waren gezet.

De VVD zou dat allemaal eens ruiterlijk moeten toegeven, in plaats van oude video’s van het web te verwijderen. Jammer genoeg zijn ze daar niet moedig genoeg voor.

BroNREGERING GAAT GEWOON DOOR MET GENOCIDE OP ONZE OUDEREN!


bejaarde

BAM: Zorgpremie en belaGezondheid en Ontwikkelingsting voor ouderen omhoog
Ouderen gaan de komende jaren meer belasting en meer zorgpremie betalen. Een aantal belastingvoordelen voor ouderen worden verlaagd of geschrapt.

Dat heeft het kabinet vorige week afgesproken met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, melden bronnen aan RTL Nieuws. De maatregelen gelden voor 2016 en 2017 en worden op Prinsjesdag gepresenteerd.

Dit zijn de maatregelen:

- Verlagen van de ouderenkorting. De ouderenkorting is een belastingvoordeel voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dat wordt verminderd met in totaal 195 miljoen euro, waardoor mensen in de AOW-leeftijd meer belasting gaan betalen.

- Afschaffen ouderenkorting bij vermogen (box 3). Voor ouderen met vermogen (box 3) wordt de ouderenkorting helemaal geschrapt. Die maatregel levert 190 miljoen euro op.

- Meer zorgpremie betalen. De zorgpremie (inkomensafhankelijke bijdrage) voor mensen zonder werkgever wordt met bijna 1 procent verhoogd. Dat raakt vooral gepensioneerden en ZZP’ers. De ZZP’ers worden gecompenseerd, de ouderen niet. Voor de ZZP’ers is 110 miljoen euro beschikbaar ter compensatie. De gepensioneerden gaan dus meer zorgpremie betalen.

BroN


Nederland en Europa op weg naar Faillissement


Cyprus wil weer geld zien. Het IMF vindt dat de EU heel snel drie, vier of meer miljarden in Griekenland moet stoppen. Spanje, Italië en Frankrijk broddelen voort. De BTW in ons land gaat naar 23%. De consument is somberder dan ooit. Onze maatschappij is overcomplex geworden, feitelijk gezien onbestuurbaar. Fraude, ondeskundig- en onverschilligheid, zelfoverschatting, persoonlijke stokpaardjes. Honderden miljarden gingen en gaan verloren. Ook al zouden we duizenden controle-instituten hebben, bankenregels tot in het oneindige. Het zal allemaal niets helpen omdat de wortels van ons huidige systeem zijn aangetast. Elke aanpassing maakt de chaos groter en brengt ons verder weg van eenvoud, overzichtelijkheid en het behalen van de beste resultaten tegen de laagste kosten.

start over again

Kortzichtigheid en onbenul

De afgelopen weken heb ik met heel wat mensen gepraat, bejaarden, zakenmensen en anderen. Duidelijk is dat de voortdurende lastenverhogingen, bij mensen met een kleine beurs, behoorlijk pijn beginnen te doen. Qua banken, zeker wat de Rabobank betreft, is er met name voor ondernemers een onmogelijke situatie aan het ontstaan. Elke dag worden er nieuwe regels bedacht. Geld storten is meer dan moeilijk. Geld opnemen van je eigen rekening nog ingewikkelder. De bank wil voor zichzelf eigenlijk absolute zekerheid. Alles wat met kredietverlening te maken heeft, in het bijzonder de rekening courant, wordt met vele rode vlaggen omzwachteld en staat onder een voortdurende meer dan strenge controle. Als kleine ondernemer een zaak in leven houden wordt op die manier wel heel erg moeilijk tot onmogelijk en de vooruitzichten wijzen op zwaar weer.

Lijmwerk tot er van het origineel niets meer over is

In Griekenland staat het kabinet weer eens op springen. De Ministers van Financiën uit de eurozone reageren bezorgd. Er zijn oproepen tot het gebruik van het verstand voor het welzijn van het land (lees Europa), verhulde en open dreigingen, beloningen, schouderklopjes. Geen enkel instrument wordt buiten beschouwing gelaten. Onder druk van het economische, worden begrippen als eerlijkheid, authenticiteit, legitimiteit, democratische principes, vloeibaar als warme was.

Politiek Nederland

Politiek gezien is het op dit moment kommer en kwel in ons land. Rutte bakt er niets van. Anderen waaronder Roemer en Wilders roepen dat zij het wiel uitgevonden hebben en redding kunnen brengen. De oplossing lijkt me dan simpel. Maak een kabinet waar ook deze partijen deel van uit maken. Laten ze met zijn allen maar eens laten zien hoe ons land weer op de wereldkaart kan worden gezet. De overheid moet wat mij betreft terug naar zijn basale nachtwakersstaat plus status. Geef ondernemende mensen weer kansen, gooi het grootste deel van de regels weg. De eigen verantwoording komt weer op nummer één te staan, maar dan wel in een open samenleving, waar het overheidsbeleid te vertrouwen is, ook op langere termijn.

Wat als we doorgaan als nu?

Om te voorspellen wat ons te wachten staat als we op de huidige wijze doorgaan hoef je geen Nostradamus te zijn. Wij en Europa zijn hard op weg naar een compleet faillissement. Failliet wat het bestuur betreft en failliet qua samenleving en economie. We zullen het vast nog wel een tijdje kunnen rekken. Het is net zo iets als met een open beenbreuk op een stok voortstrompelen, terwijl de levenskracht met elke bloeddruppel verder weglekt, bacteriën en virussen zich te goed doen aan al dat lekkers. Doorgaan of radicaal ingrijpen door een amputatie aan te durven? U mag het zeggen.

BroN

Rob Bats (VVD) koopt klokkenluider met zwijggeld

vvdfraudemensch.png Van het diepste zuiden naar het hoogste noorden, overal waar VVD'ers zitten, is corruptie, fraude en omkoping de norm. We gaan van het Limburg van VVD'er Mark Verheijen (RIP) naar het Terschelling van VVD-burgemeester Rob Bats (VVD). Die heeft een gemeentelijke accountant die waarschuwde voor financiële fiasco's rond een reorganisatie de laan uitgestuurd en een grote zak geld meegegeven om zijn bek te houden. "De problemen waarvoor de accountant waarschuwde, zijn inmiddels realiteit geworden", schrijft de Volkskrant. Oud VVD Tweede Kamerlid Rob Bats, tevens de burgemeester die Haren liet verwoesten door Project X en er daarna met anderhalve ton wachtgeld tussenuit piepte naar een interim burgemeestersbaantje op Terschelling, is inmiddels geen interim meer op Terschelling. Bij zijn afscheid benadrukte hij nog wel dat het wegsturen en afkopen van de klokkenluider geheim gehouden moest worden. Hij zit weer terug in het wachtgeld en verzorgt met de onthulling van het boekhoudschandaal de officieuze aftrap van de VVD-campagne voor #PS2015. Ook na Verheijen houdt de VVD dezelfde koers.BroN

Vertrek Mark Verheijen is vooral gezichtsverlies voor Rutte en Zijlstra

mark-verheijen-stapt-op-vvd

Het onvermijdelijke is gebeurd. Mark Verheijen is VVD-Tweede Kamerlid af. Hij is niet weggestuurd, maar hij heeft na een hard rapport (PDF) van de Permanente Commissie Integriteit zelf besloten zijn functie als volksvertegenwoordiger neer te leggen.

Wat heeft de Permanente Commissie Integriteit van de VVD precies geconcludeerd wat hem hiertoe heeft gebracht? (Het woord ‘Permanente’ is overigens fascinerend. Het doet vermoeden dat er ook een ‘Tijdelijke’ of ‘Ad-hoc’ commissie bestaat. Wat die doet, en wanneer die bijeen wordt geroepen, is niet duidelijk.)

In de verklaring van Verheijen lezen we dat ‘de Commissie concludeert dat alles bij elkaar opgeteld de feiten en de dynamiek rondom mijn persoon niet passen in het integriteitskader van de partij’.

Hier wordt de indruk gewekt dat de Commissie vindt dat de feiten los van elkaar bekeken niet voldoende zijn om de integriteit van Verheijen in twijfel te trekken en dat ‘de dynamiek’ – whatever that may be – rond Verheijen meespeelde in de beslissing.

Hier is geen sprake van: de Commissie stelt keihard vast dat Verheijen in ieder geval op drie punten (reiskosten Prodemos, Provada-diner en Debat Wakker Nederland) ‘in strijd heeft gehandeld met het integriteitskader van de VVD’. De Commissie heeft de aangifte in de zaak-Picardie en het gratis VVD-feestje op de Floriade niet eens meegenomen in de overwegingen omdat die pas later aan de orde zijn gekomen (en omdat er snel tot een oordeel moest worden gekomen omdat de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur staan) als het concludeert dat het aan het Hoofdbestuur cq. De Tweede Kamerfractie is ‘welke consequenties dit heeft voor de heer M.L. Verheijen’.

Verheijen heeft de eer, voor zover die nog aanwezig is, maar snel aan zichzelf gehouden. Desalniettemin is een krachtig statement van de VVD-top over Verheijen na de harde conclusies van de Permanente Commissie natuurlijk op zijn plek.

rutte-en-verheijen

Zijlstra reageert nu op het vertrek door te stellen dat het hier ‘een persoonlijk drama’ betreft, maar dat het wel ‘een logisch besluit’ is ‘gezien het rapport en de publicaties van de laatste weken’.

Van de keuze voor de woorden ‘een’ en ‘logisch’ zullen taalkundigen en spindocters smullen. Het woord logisch impliceert dat het besluit volgens de regels van de logica is besloten, een bijna wiskundige ‘als A dan B’. Daarmee geeft Zijlstra nauwelijks tot geen moreel oordeel over de zaak-Verheijen, alleen dat het een ‘persoonlijk drama’ is. Het woordje ‘een’ impliceert bovendien dat er meerdere logische besluiten zijn te nemen op basis van de informatie. Waarom kiest Zijlstra niet voor ‘het (enige) juiste’ besluit?

De moeite die Zijlstra heeft om het niet-integere gedrag van Verheijen te veroordelen toont aan de de kwestie vooral gezichtsverlies voor fractievoorzitter Zijlstra en premier Rutte betekent. Zij hebben zich persoonlijk garant gesteld voor het Kamerlid door na de eerste publicatie in NRC Handelsblad te spreken van een opgeblazen en opgepompte rel. Als zij zich op de vlakte hadden gehouden en direct de Permanente Commissie Integriteit aan het werk hadden gezet was het gedwongen vertrek van Verheijen geen enkel probleem geweest. Hoe Verheijengate nu zal doorwerken bij de verkiezingen van 18 maart zal de tijd moeten leren.


BroN

Opnieuw affaire in de VVD, steun voor Verheijen kalft af

De zoveelste verdenking van een VVD-politicus is zeer pijnlijk voor partijleider Mark Rutte. © anp.

update De campagne van de VVD voor de Statenverkiezingen gaat zaterdag van start in een walm van schandalen. Niet alleen zijn er steeds meer bedenkingen over Kamerlid Mark Verheijen, ook zijn er aanwijzingen dat een VVD-fractievoorzitter uit Maarssen deel uitmaakt van een groot crimineel onderzoek.

Bronnen melden dat het onderzoek rond Kathalijne de Kruif mogelijk betrekking heeft op fraude en hennepteelt. Eerder deze week werd bekend dat de VVD-politica verdacht wordt van het lekken van geheime informatie uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. Er zou zijn gelekt naar een hooggeplaatste VVD'er.  

Het Openbaar Ministerie in Arnhem bevestigt dat de verdenking van het lekken naar boven kwam in het andere onderzoek, dat wordt gedaan door het OM in Utrecht. Daar wil niemand op de zaak reageren.  
Verdacht
De 43-jarige Maarssense werd vorige week aangehouden en verhoord. Ze is vrijwel direct weer op vrije voeten gesteld, maar geldt nog wel als verdachte. Op de vraag of ze ook verdachte is in het grotere onderzoek, weigert het OM in te gaan. De Kruif noch haar advocaat was bereikbaar voor commentaar.  

De zoveelste verdenking van een VVD-politicus is zeer pijnlijk voor partijleider Mark Rutte. Hij trapt zaterdag de VVD-campagne af in Breda en heeft nog ruim 3 weken om kiezers te winnen. De Provinciale Statenverkiezingen zijn volgens de premier 'landelijke verkiezingen', omdat ze de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen. Zonder een meerderheid in de Senaat wordt regeren nagenoeg onmogelijk.

Minder steun Verheijen
Ondertussen kalft de steun binnen de VVD voor Kamerlid Mark Verheijen af. Na de onthulling dat de Limburger een gratis verkiezingsfeestje organiseerde op de met belastinggeld gefinancierde Floriade, is voor prominente VVD-Kamerleden de maat vol.

In de VVD-fractie wordt gemord dat de 'opeenstapeling van nieuwsfeiten nu echt te gek wordt'. Twee weken geleden gingen er in de Tweede Kamerfractie al stemmen op voor een vertrek van Verheijen. Die was toen in opspraak geraakt met omstreden declaraties.

Tijdens een fractieoverleg zouden de Kamerleden Ton Elias en Helma Neppérus aan de Limburger hebben gevraagd of hij niet beter de eer aan zichzelf kon houden. ,,Ik was allang opgestapt'', zegt een VVD-Kamerlid nu. ,,Op een bepaald moment wordt je een sta-in-de-weg voor de partij. Dat moet je niet willen.''


BroN

fontein

VVD, PvdA en D66 willen dat de belastingbetaler de schade betaalt die is veroorzaakt door Feyenoord-fans aan de Barcaccia-fontein in Rome. Dat schrijven de fractievoorzitters van VVD, PvdA en D66 in de Eerste Kamer aan minister-president Rutte. Dat meldt Nieuwsuur dinsdagavond.

PvdA-senator Marleen Barth:
“U mag het zien als een oproep tot fatsoen vanuit de Senaat aan heel Nederland. Ik denk niet dat wij als Nederland in de wereld zo te boek moeten willen staan.”

Loek Hermans (VVD), Marleen Barth (PvdA) en Roger van Boxtel (D66) willen van de premier weten of hij overweegt de schade aan de beroemde Barcaccia-fontein te vergoeden en of het kabinet van plan is dat geld vervolgens te verhalen op de daders.
Dat is opmerkelijk omdat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dinsdagmiddag in de Tweede Kamer had aangekondigd dat laatste te gaan proberen.

CDA-Tweede Kamerlid Peter Oskam zegt bij Jinek dat hij het een ‘absurd idee’ vindt dat de belastingbetaler zou moeten opdraaien voor de schade aangericht door Feyenoord-fans.

BroN‘Van de pot gerukte’ VVD, PvdA en D66 willen dat belastingbetaler opdraait voor schade Feyenoord-fans

Bouwbedrijf doet aangifte tegen VVD'er Verheijen om corruptie

Het Limburgse bedrijf Taurus heeft woensdag aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) wegens corruptie. Het bedrijf beschuldigt Verheijen van corruptie in zijn tijd als wethouder in Venlo.

Ondernemer Wout Heijmans meent dat hij is tegengewerkt door Verheijen bij zijn poging om een bioscoop te bouwen in Velden.

Verheijen zou zo de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol bevoordelen die een bioscoop bouwt in Venlo, staat in het verzoek tot strafvervolging.

Eind vorig jaar onthulde Elsevier al dat Verheijen in zijn tijd als wethouder in Venlo duizenden euro's campagnegeld zou hebben ontvangen van de omstreden projectontwikkelaar. Van Pol kreeg in Venlo later dat jaar een megaopdracht toegewezen.

Van Pol wordt bovendien vervolgd voor zijn betrokkenheid in de zaak rond de van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey.

Verheijen verklaarde eerder dat het klopt dat onder zijn portefeuille projectontwikkelaar Van Pol en de bioscoopexploitant bij elkaar zijn gebracht. "Maar de uiteindelijke afhandeling en goedkeuring is voltrokken door een college van B en W waar ik destijds al bijna een half jaar geen lid meer van was", zei de VVD'er destijds.

Ander daglicht

Heijmans is vanaf 2001 bezig met zijn plan voor acht bioscoopzalen in Velden. Na recente, negatieve publiciteit over Verheijen zijn gebeurtenissen volgens de directeur in een totaal nieuw en ander daglicht komen staan. Volgens zijn advocaat Richard Wagemans heeft Verheijen de gemeenteraad van Venlo verkeerd geïnformeerd en zelfs de naburige en voorheen zelfstandige gemeente Arcen en Velden buitenspel gezet.

''Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Pieter van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften'', aldus de strafklacht.

Declaraties

Het Kamerlid kwam afgelopen weken opnieuw in opspraak, toen NRC onthulde dat Verheijen in zijn tijd als gedeputeerde in de provincie Limburg duizenden euro's onterecht zou hebben gedeclareerd. Verheijen erkende direct dat er inderdaad sprake was van een aantal foute declaraties en beloofde deze terug te betalen.

Wel noemde hij het bericht "opgeblazen". Ook premier en partijleider Mark Rutte en fractievoorzitter Halbe Zijlstra kwamen tot dat oordeel.

Toch besloot de partij, die de laatste jaren regelmatig in het nieuws kwam met integriteitsschandalen, de declaratiezaak te gaan onderzoeken. De commissie gaat kijken naar "de feiten, de ernst en de verwijtbaarheid en daar een oordeel over vellen".

Achtergrond: Mark Verheijen, van liberale high potential tot aangeschoten wild

BroN

Geheim rapport: Frans Timmermans lijdt aan Asperger

Geheim rapport: Frans Timmermans lijdt aan Asperger

Omdat het een geheim rapport is kan ik de inhoud daarvan niet publiceren, maar na jarenlange studie van beeldmateriaal van Frans Timmermans blijkt dat hij lijdt aan Asperger, een vorm van autisme. Deze aandoening is waarschijnlijk het gevolg van een beroerte die Timmermans moeder volgens het rapport kreeg tijdens haar zwangerschap. Timmermans autoritaire stijl en ‘obsessie met extreme controle’ zouden manieren zijn om zijn tekortkoming te compenseren. Timmermans acties werden extra in de gaten gehouden het afgelopen jaar, wegens de aandacht die hij besteedt aan het annexeren van het oosten van Oekraïne. Het rapport werd recentelijk opgesteld door een geheime denktank en werd geschreven door een expert in het analyseren van bewegingspatronen. De uiteindelijke conclusie van het rapport luidde: ,,Frans Timmermans lijdt aan een neurologische afwijking die wordt gedefinieerd als Asperger. Dit is een autistische stoornis die al zijn beslissingen beïnvloedt.” Waarschijnlijk is dat ook de drijfveer geweest achter de leugen over de trouwring. Timmermans heeft de neiging dingen in zijn hoofd te vervormen en dit te gebruiken om zijn machtspositie te verstevigen. Het rapport concludeert dat Timmermans dit waarschijnlijk nodig had om carrière te maken binnen Europa. Timmermans is trouwens niet alleen in zijn ziekte; ook Vladimir Poetin heeft Asperger. Het schijnt dat overigens veel mensen in Nederland ook een soort gedragsstoornis hebben ontwikkeld de laatste jaren, die ervoor zorgt dat zij afwijkend denkgedrag vertonen ten opzichte van wat algemeen aanvaard wordt als de waarheid. Dit noemt men een ODD (oppositional defiant disorder), wat een gevolg kan zijn van de geestelijke schade die je oploopt bij het bestuderen van allerlei informatie die niet afkomstig is van mainstream nieuws. Europa overweegt de reeds klaarstaande heropvoedingskampen in te zetten. Naar verluidt valt dit onder de verantwoordelijkheid van Frans Timmermans.

BroN

Oekraïne: IMF, EU & Co. zeggen 40 miljard dollar to

Screenshot_3

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het gevaar van een staatsbankroet van Oekraïne schijnt vooreerst van tafel te zijn. IMF-cheffin Lagarda wil samen met andere gelddonoren het door crises geteisterde land een krediet van 40 miljard dollar toestaan. Daarmee is vermoedelijk ook de verdere militarisering van het land gegarandeerd.

Dat de VS een van hun vers geïnstalleerde lievelingsregimes in Oost-Europa financieel niet zouden laten zakken, was van tevoren al duidelijk. Als officiële wapenleveranties politiek gezien problematisch zijn, dan moet men Kiev gewoon van geld voorzien, zodat het regime zelf oorlogsmaterieel kan kopen. En omdat een rechtstreeks krediet via de Amerikaanse begroting gezien de catastrofale budgettaire situatie nogal moeilijk is, mag het IMF hiervoor nu garant staan.

Van de geplande 40 miljard zal het IMF zelf 17,5 miljard voor zijn rekening nemen. De rest dienen de EU en individuele landen bij te dragen. Men zou het eens geworden zijn over een programma met een looptijd van vier jaar, waaraan de commissies van het fonds hun toestemming nog zouden moeten verlenen. Lagarde zei te hopen dat de toestemming “voor eind februari” zou komen. De regering in Kiev zou bereidheid tot bezuinigingen hebben getoond, “zoals we hiervoor nog nooit hebben gezien”, zei Lagarde. Ze noemde het programma ambitieus, maar realistisch. Als tegenprestatie verplicht Oekraïne zich tot omvangrijke hervormingen in bijvoorbeeld de energiesector, bij de herstructurering van de banken en in de strijd tegen de corruptie. “De invoering van het programma zou een keerpunt voor Oekraïne kunnen betekenen”, zei Lagarde.

“Het grootste risico blijven de geopolitieke ontwikkelingen, die effect kunnen hebben op de markten en op het vertrouwen van de investeerders”, zei Lagarde. De al ingevoerde hervormingen – bijvoorbeeld prijsstijgingen voor tot nu toe zwaar gesubsidieerde gas en olie – zouden echter de vastberadenheid van de regering tonen. “Als het programma lukt en er een einde komt aan de Russische agressie, kan de economie vanaf 2016 weer groeien”, aldus de Oekraïense regeringschef Arseni Jatsenjoek met een optimisme, dat niet overeenkomt met de gespannen situatie in het land.

In het voorjaar van 2014 was er al sprake van toezeggingen voor kredieten voor de Oekraïne ter waarde van 27 miljard dollar. Maar het geld was gezien de catastrofale economische situatie, die duidelijk werd verscherpt door de oorlog tegen de separatisten in het Donetskbekken, niet voldoende. Alleen al het afgelopen jaar kromp de Oekraïense economie officieel met 7,5%. Dit jaar rekent men op een daling van 5%. Deze cijfers zijn echter zeer optimistische schattingen. Veel waarnemers gaan er van uit dat de Oekraïense economie in 2014 zelfs met 20% is ingestort.

Als de oorlog tegen de rebellen ondanks de onderhandelingsresultaten in Minsk (wat te verwachten is) door, dan zal de toegezegde financiële hulp vermoedelijk opnieuw niet voldoende zijn. Om maar helemaal te zwijgen van het feit dat de Oekraïense economie daardoor nog verder zal instorten, wat de behoefte aan geld van de Oekraïne nog verder zal doen toenemen.

Bron:
www.contra-magazin.com

Coaliepartijen VVD en PvdA steunen ongericht aftappen door geheime dienst, oppositie stelt vragen..

VVD en PvdA steunen plannen van het kabinet om de geheime diensten ongericht te laten struinen in data die over kabels wordt verzonden. Tot nu toe mogen de AIVD en MIVD dat alleen met communicatie die in de ether wordt verzonden.

VVD en PvdA steunen het plan 'in de strijd tegen terreur', meldt RTL Nieuws. "De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken. Dit voorstel geeft ze ruimte met uitgebreide waarborgen van onze privacy", zegt VVD-kamerlid Klaas Dijkhoff tegenover de nieuwszender. Dinsdagmiddag en -avond debatteert de Tweede Kamer over de voorgestelde wetgeving.

Volgens SP-Kamerlid Ronald van Raak kan pas over uitbreiding van de bevoegdheden gesproken worden als de invloed van de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten is weggenomen. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt wil daarnaast meer duidelijkheid over hoe Plasterk de uitbreiding van bevoegdheden in de wet wil gaan inrichten. "Ik wil geen overheid waarbij de overheid met grote vangnetten allemaal gegevens binnenhaalt"

D66-Kamerlid Gerard Schouw stelt voor dat de rechter en CTIVD vooraf toetsen of een tapactie mag plaatsvinden. "Wij willen geen uitbreiding van de bevoegdheden zonder betere controle", aldus Schouw. "In het verleden is namelijk gebleken dat er fouten zijn gemaakt. Inlichtingen werden onrechtmatig verkregen en de ministeriële toestemming werd soepel gegeven."

Schouw wil daarnaast meer capaciteit voor de CTIVD om het handelen van de inlichtingendiensten te kunnen controleren.

Alles bij de bronnen; Tweakers & NU

Weer verwarde man die zendtijd opeist bij NOS.


Waarom Alexander Pechtold geen premier mag worden!


Eénmaal andermaal Nederland verkocht !!

pechtold

Geen uitverkoop van Nederland aan Brussel.
Het ziet er bijzonder slecht uit voor de toekomst van Nederland. In de peiling van Maurice de Hond van deze zondag staat D66 op 23 zetels, net één zetel onder het CDA en vijf zetels onder de PVV. Als Geert Wilders geen minister-president wordt, dan is de kans levensgroot dat Alexander Pechtold het Torentje aan de Hofvijver mag gaan bezetten.

Hoe dan ook, we moeten zien te voorkomen dat Pechtold ook maar in de buurt van het Torentje komt.God hebben onze ziel met deze Hypocriete hufter alla kontelikker.
Pechtold is de man die de Europese Unie te vuur en te zwaard verdedigt en die het liefst vandaag nog ziet dat wij officieel een provincie worden van de door Brusselse bureaucraten gedroomde Verenigde Staten van Europa. Met Pechtold als minister-president wordt Nederland definitief opgeheven, of om in de termen van de voormalig veilingmeester zelf te blijven, wordt Nederland verkocht aan de hoogste bieder.
De D66-leider zal als premier de grenzen voor de immigratie wagenwijd openzetten, de ene na de andere belasting verhogen (wat dat betreft is D66 net de PvdA of SP), en geld stoppen in allerlei linkse hobby’s waar geen mens wat aan heeft. (http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/12/d66-wil-met-geld-smijten-voor-duurzame-scholen/)

Over drie maanden zijn de Provinciale Staten-verkiezingen. Om te voorkomen dat Pechtold zich al premier waant en plannetjes bedenkt voor als hij de macht grijpt nadat het kabinet is gevallen vanwege een slechte uitslag voor VVD en PvdA, moet D66 bij die verkiezingen al worden gemarginaliseerd.
Het wordt tijd voor een tweede De Grote Sloop D66-campagne. Want dit is landsbelang.

BroN

Zorgverzekeraars dwingen huisartsen wurgcontracten te accepteren


Huisartsen ‘doodziek’ van vrekkig VGZ

Huisartsen hebben problemen met de zorgverzekeraars….
Huisartsen doodziek van vrekkig VGZ….
Vrije artsenkeuze wordt ingeperkt i.v.m. te grote macht zorgverzekeraars….

wachtkamerZorgverzekeraars veroorzaken steeds meer maatschappelijke reuring. De zorgverzekeraars zijn al te machtig met hun lobbyisten, dicteren de wet in de Eerste en Tweede Kamer, en controleren de markt.

Concurrentie?.., laat me niet lachen.

Hogere prijzen en een onacceptabele uitholling van de zorgvoorwaarden zijn het resultaat van de privatisering. In totaal zijn er vier moedermaatschappijen met vierenvijftig  aanbieders van zorg, die allemaal een flinke winst willen maken ten koste van de verzekerden in dit kleine land.

De premie kan naar 30 euro per maand, indien de politiek het Ziekenfonds weer in leven zou roepen. Wij zouden als consument miljarden besparen, één allrisk polis hebben, één toezichthouder en beheerder.

Privatisering van de zorg heeft tot krankzinnige premies geleid, uitholling van de zorgvoorwaarden, zakkenvullerij, bonussen door 54 verschillende zorg aanbieders die allemaal flink willen verdienen, allemaal reserves kweken en reclame maken voor hetzelfde product. Al jaren pleit ik voor één  royale allrisk, restitutiepolis/vrije artskeuze, voor 30 euro, maar de politiek durft niet, omdat zij bang is haar kansen op een toekomstig mooi baantje in de zorg te verspelen..

Het is te gek voor woorden dat 54 zorgaanbieders met toestemming van de politiek de zorgzoekers plunderen! Ik ben 71 jaar en verplicht om mee te betalen aan bijv. vruchtbaarheidsonderzoeken, anticonceptie, bevalling, elektrische epilatie/laserbehandeling, ivf, kinderopvang, kraamzorg, etc. Waanzin, hoe krijg je het verzonnen?

Er zou  één allrisk zorgverzekering moeten komen, desnoods onderverdeeld in mensen onder en boven de 50 jaar met de Staat als enige aanbieder. Wij zouden miljarden kunnen besparen, reken maar mee;

  • reserves zorgverzekeraars 10 miljard,
  • winst verzekeraars 2013: 1,5 miljard,
  • onregelmatigheden declaraties 800 miljoen,
  • reclame 500 miljoen,
  • totaal 12,8 miljard.
  • 15 miljoen verzekerden besparen dan 850 euro per jaar.
  • Per maand 70 euro, nieuwe premie maximaal 30 euro per maand.

In deze berekening is nog geen rekening gehouden met bijkomende spin-off besparingen op dubbel personeel, gebouwen, wagenparken, bonussen, salarissen directie etc. Verdere mogelijke besparingen zijn nog mogelijk als wij de krenten en rozijnen halen uit de regelingen


in Duitsland en België. 10 jaar geleden hadden wij al een burgerregering, burgerjury en bindend volksreferendum moeten hebben voor volksberaad en inspraak. De Zwitserse regering raadpleegt regelmatig het volk via een bindend volksreferendum, waardoor er meer betrokkenheid en vertrouwen is in de politiek.

Onze politici zetten de inspraak van de burgers gelijk buiten de deur, zodra ze gekozen zijn.

Auteur: Kees de Vries

BroN

1.000 stokslagen voor Geert Wilders of voor Diederik Samsom?

Ledenraad PvdA Utrecht

Woensdagavond debatteerde de Tweede Kamer over de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen week en welke gevolgen dat voor ons in Nederland zou moeten hebben.

Ik heb het niet helemaal gevolgd – dat debat – maar ik zag wat beelden van het treffen tussen Geert Wilders en Diederik Samsom. Waar Wilders er doorgaans van wordt beschuldigd nogal wild en ongenuanceerd om zich heen te slaan zag ik gisteren iets dat leek op een persoonsverwisseling. Diederik Samsom eiste die eer voor zichzelf op door Wilders ervan te beschuldigen dat hij hetzelfde deed als die terroristen. Geen idee waar Samsom vorige week was, maar hij heeft niet veel van het Parijse gebeuren mee gekregen, zo lijkt het. Wie de vrijheid van meningsuiting – daar gaat het opeens heel erg over – die Geert Wilders benut om een debat in de Tweede Kamer te voeren vergelijkt met kogelregens op redacties en in supermarkten, moet wel heel wanhopig zijn. En dat is Samsom natuurlijk ook, zijn PvdA raakt steeds verder gemarginaliseerd.

Wilders was voor zijn doen opmerkelijk genuanceerd en scoorde ook bij mij punten met zijn rake vaststelling dat natuurlijk niet alle moslims terroristen zijn. Maar dat het vervolgens wel zo is dat wereldwijd bijna alle terroristen moslim zijn. Daar kun je gewoon niet omheen. En dat terrorisme is één uitwas maar ook op ‘normaal’ niveau gebeuren er fascinerende dingen.

Vandaag staat op een achterpagina van de Volkskrant een paginagrote ‘rectificatie’ van Amnesty International. De mensenrechtenorganisatie voert campagne voor de Saudische blogger Raif Badawi die tot 1.000 zweepslagen zou zijn veroordeeld. En dat is onjuist: het zijn 1.000 stokslagen. Overigens krijg je die daar – heel humaan – niet allemaal tegelijk, het gaat in porties van een stuk of 50 en daarna mag je een paar weken herstellen. Omdat Badawi 10 jaar in de bak zit hebben ze tijd genoeg. Zou Geert Wilders daar leven en werken, dan was dat zijn lot. Nu is hij alleen – maar al jarenlang – zijn privé-leven kwijt want vanwege voortdurende doodsbedreigingen 7 x 24 omringd door beveiligers, wonend op plaatsen die hij zelf niet vrij kon kiezen.

Het toont ook het dubbele van die Kamerdebatten. Nederland onderhoudt warme diplomatieke- en handelsbetrekkingen met zo’n land waarin de sharia het maatschappelijk leven bepaalt. Niks mensenrechten, niet eens vrouwenrechten. Nu is Saudi Arabië comfortabel ver weg, wie kijkt er naar die YouTube-filmpjes met stenigingen, onthoofdingen en stok- en zweepslagen? Maar Parijs: dat is al een stuk dichter bij.

 

BroN

__________________________________________________________________________

2015 wordt het laatste jaar van Rutte II’

rutte1

Het kabinet wankelt.
De vraag die vorig jaar iedereen bezighield, wordt ook dit jaar weer gesteld: haalt het kabinet de Kerst? De kabinetscrisis van vorige maand om de zorgplannen hebben het kabinet langs de rand van de afgrond doen scheren. Adri Duivesteijn en twee andere PvdA-senatoren rebelleerden tegen de plannen van het kabinet.
De VVD was op z’n zachtst gezegd niet blij met de plotselinge kamikaze-actie van de PvdA. De kerstcrisis zorgde voor een flinke deuk in het vertrouwen bij de twee coalitiepartijen. Hoe betrouwbaar is de PvdA nog? Wat voor zin heeft het nog om met ze te regeren?

Telegraaf-columnist Paul jansen schreef gisteren een lezenswaardige column waarin hij de rebellie van de PvdA behandelt en wat de gevolgen ervan zijn voor het kabinet van Mark Rutte. Jansen schrijft dat er vanuit zowel VVD als PvdA nu wordt gezegd dat de crisis “een storm in een glas water” was, niets meer.
Maar, zo constateert Jansen ook, er is wel iets veranderd in de coalitie, fundamenteel veranderd. Volgens hem wordt er nu door VVD’ers beweerd dat het kabinet vorige maand was gevallen als het om een ander thema zou zijn gedaan dan het beperken van de vrije artsenkeuze.

Dat het kabinet zou vallen om de vrije artsenkeuze wilden de liberalen in geen geval, omdat ze dan een campagne in zouden moeten waarin ze die beperking van de vrije artsenkeuze zouden moeten verdedigen. Tijdens de kabinetscrisis trommelden ze de partijvoorzitter en de campagneleider op, maar uiteindelijk hebben ze toch maar niet besloten de verkiezingen in te gaan met zo’n moeilijk te verkopen boodschap. Een wijs besluit, gezien vanuit de VVD.
Maar het kabinet had dus wel om iets anders kunnen vallen. Citaat uit Jansens column:
"Als het om asiel was gegaan, had het kabinet niet meer bestaan, klinkt het stoer in de VVD. Het is geen geruststellende boodschap. Lastige asielkwesties dienen zich de komende tijd genoeg aan, zoals rond het zogeheten bed, bad en brood. En dan zijn er hoofdpijndossiers als een nieuw belastingstelsel. Een liberaal voorspelt weinig goeds. “Dit wordt het laatste jaar van Rutte II.”

Als de VVD de poot stijf houdt als het gaat om asielkwesties of belastingen, ja, dan zou de partij inderdaad een head start hebben bij de volgende landelijke verkiezingen. De liberalen hebben er baat bij dat het kabinet om zoiets valt, en niet om iets waar het lastig mee campagnevoeren is. De rechtse kiezer moet straks denken: “Oh, zie je wel, de VVD is best wel rechts, ik ga maar weer op ze stemmen.” Ik trap er deze keer niet in.

BroN

_____________________

 

Briefje aan Mark Rutte

Screenshot_103

Beste Mark,

Zelfs jullie schofterigheid is voorspelbaar.

Op de dag dat (ook) Nederland nog in shock is over de gruwelijke moordaanslag op de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, op een moment dat de kranten al naar de drukker zijn en de nieuwsprogramma’s op tv achter de rug, geeft het kabinet het eindelijk toe: er wás gewaarschuwd voor de situatie in het luchtruim boven Oost-Oekraïne. En waar andere landen vervolgens hun luchtvaartmaatschappijen in seinden en die om het gebied heen vlogen, hield de Nederlandse overheid de kaken stijf op elkaar en kon de MH17 op 17 juli 2014 uit de lucht worden geschoten.

Daarover zwegen jullie tot gisteravond laat. Pas nadat de NOS zaterdag meldde hoe de vork in de steel zat, konden jullie het niet meer verzwijgen. En die Omtzigt van het CDA en Sjoerdsma van D66 bleven ook maar doorzeuren met hun Kamervragen. Dus je moest alleen nog even een handig moment afwachten om het nieuws naar buiten te brengen. Misschien had je nét iets te veel fatsoen om het wóensdagavond te doen. Zo snel koelen lijken ook niet af. Maar gisteravond, tegen middernacht, kwam het hoge woord er eindelijk uit: Ihr habt es gewusst.

Hoe durf je? Hoe dúrf je?

Oprotten nu. Koenders, Hennis, Opstelten, jij, het hele zootje. Wegwezen! Het is genoeg geweest!

De laatste kans om de nabestaanden van de slachtoffers van die aanslag nog enig recht te doen is vandaag nog het ontslag van je rampenclub aan te bieden aan de koning. Bedankt en tot nooit.

Guilty by silence. Het zou maar op je cv staan…

Gegroet!
JanD

Bron:
https://myjour.nl
(h/t “Wachteres”)

Politiek is belediging voor de mens!Rutte ping pongWe zijn weer eens getuige van een spelletje ‘ping pongen’ maar in dit geval met de onderste steen van Rutte. Ze zullen daar wel weer een hoop glazen mee ingooien. Want ja, die rampvlucht van de MH17  in juli vorig jaar hangt figuurlijk nog wel steeds in de lucht, die maar niet geklaard wordt. Er komt een onderzoek naar wat Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten wisten over de situatie in Oost-Oekraïne, voordat de ramp met vlucht MH17 plaatsvond, zo konden we onlangs lezen. De onderste stenen ‘bal’ wordt nu weer die kant opgespeeld. En het rijk begint nu ook steeds meer het mikpunt te worden van kritiek.

Ondertussen zijn de sancties tegen Rusland nog steeds goed voor een dreigende oorlog en heeft Europa zichzelf daarmee ook flink in de voet geschoten, want Rusland laat het er ook niet bij zitten en gaat gewoon ter overleving deals sluiten met de BRICS-landen.

Ach, dan gaan we toch gewoon meer aan gaswinning doen in eigen land.  Of de Groningers daar nu blij mee zijn of niet; de meeste huizen staan toch al figuurlijk onder water dus die kunnen ook letterlijk  nog wel een stukje extra ‘in de grond zakken’, gelijk met de inwoners van Groningen, zo vindt de politiek.

Gisteren was daar weer een beving in de buurt van Loppersum. Woudbloem in de gemeente Slochteren was vorige week aan de beurt. Het begint erop te lijken dat we in Nederland ook met sinkholes te maken gaan krijgen als ze zo doorgaan. Dan worden we niet alleen vanuit de lucht bedreigd door sproeiende vliegtuigen, maar ook nog eens door de bodem waar we op leven en waar toch al niet veel goeds uitkomt met de zaden van Monsanto. Maar gelukkig zakken ze zelf achter hun eigen zaden aan de grond in; die tendens is met het wakker-wordende mensdom nu wel ingezet.

Protesten helpen vandaag de dag niet meer. Ze zijn in Den Haag stokdoof geworden voor al degenen die hen blijkbaar het mandaat verstrekt hebben om ons land sociaal en economisch gezien volledig te verzieken. Het zal mij benieuwen hoeveel mensen er op 27 januari aan de demonstratie meedoen op het Binnenhof. Misschien moeten we alle leden van het kabinet eerst nog even voorzien van gehoorapparaten, zodat ze zich niet kunnen verschuilen achter hun dovemansoren.

prullenbak met dossierOndertussen is de onderste steen van de MH17 die velen nog steeds zwaar op het hart drukt, nog niet naar boven gekomen. Integendeel: het lijkt erop als deze alsmaar dieper onder de grond wordt gestopt. Politici hebben tegenwoordig geen prullenmand maar een doofpot naast al hun burelen staan.

Een dappere nabestaande van twee slachtoffers van de ramp met de MH17, die zich Hana 333 noemt heeft een indringende brief geschreven die volledig gepubliceerd mocht worden. Ze schrijft onder andere:

Zoals jullie zich wellicht kunnen voorstellen, kom je als nabestaande terecht in een rookgordijn van ontzetting, ongeloof, chaos, verdriet, ontkenning, woede, en wat al dies meer zij. Een soort shock, zou je kunnen zeggen. Dit zorgt ervoor dat je ahw gehandicapt bent, en niet bij machte om direct en adequaat te reageren. In zo’n situatie blijft er niets anders over dan ervan uit te gaan dat de overheid en onze burgervader je als een kind zullen ondersteunen en bijstaan, en jouw belangen als die van een eigen kind zullen behartigen. Niets blijkt voor mij echter minder waar te zijn!

Eén ding is in ieder geval zeker: de feiten op zichzelf zijn verschrikkelijk, maar wat daarna gebeurt is zo niet nog veel erger. Dat men, zelfs als nabestaanden van de slachtoffers, door de overheid om de tuin wordt geleid, wordt belogen en bedrogen, en niet gedegen wordt geïnformeerd over de ware toedracht van zaken, zorgt voor een torenhoge, extra morele schade, die met niets te vergoeden valt. En dit wordt je ongevraagd bezorgd, gratis en voor niets!!! Dat het onmogelijk is om in deze situatie de gruwelijke gebeurtenissen te verwerken, lijkt de overheid niet te raken.

… Als men dan uiteindelijk, ook als nabestaande, kritische vragen begint te stellen omtrent het onderzoek, wordt men door diezelfde overheid op afstand gehouden en als complotdenker weggezet, of bijna als dader bejegend.

2015 lijkt mij een goed jaar om het woord ‘geheim’ voor eens en voor altijd uit onze vocabulaire te schrappen. Alleen volledige openheid en transparantie kan ons als mensheid naar een hoger niveau tillen.

Ik ben het volledig met haar eens en wil daar graag aan bijdragen in de hoop dat dat steeds meer navolging vindt. Het is onmenselijk om zo met onze samenleving om te gaan. Hana: ‘Ik heb gezocht naar antwoorden, maar zullen die er in alle eerlijkheid wellicht ooit komen? Joost mag het weten’….  Lees daarom bij Joost Niemöller de openhartige brief van Hana.

En laten we hopen dat er steeds meer mensen naar voren komen die het aandurven om van zich te laten horen, ook al is dat ongewenst in het huidige politieke klimaat. Er komt een dag dat we ons wederom als een ezel aan dezelfde steen gaan stoten en dat kan heel erg pijn doen. Maar dan is die onderste steen wel eindelijk boven ‘water’.

 

BroN © Irma SchiffersSancties tegen Nederland, waaraan het kabinet als een hond met de staart tussen de benen heeft toegegeven!

hondbang

Nederland is snel met het wijzen van een beschuldigende vinger, zoals tegen Rusland wegens de Russische agressie en bemoeienis in buurland Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland De Krim. Maar ook bij de (voorbarige) beschuldiging tegen Rusland m.b.t. de MH17 was Nederland 'haantje de voorste'! In samenwerking met de VS en de EU werden economische sancties tegen Rusland opgelegd, die uiteindelijk als een boemerang hebben gewerkt (http://www.boublog.nl/2014/08/29/de-boemerang-van-de-economische-sancties/) !

Maar hoe staat het nu met de sancties tegen Nederland?
Een sanctiedreiging van kwam uit Marokko. De Marokkaanse sanctie hield verband met het verlagen van uitkeringen van huizenbezitters in Marokko.
In Den Haag werd gemeend dat Marokko de strafrechtelijke samenwerking zou opzeggen, en ook een einde zou maken aan het controleren, door Nederland, van Nederlandse bijstandstrekkers die een huis bezitten in Marokko. Die strafmaatregel dreigde in reactie op het Nederlandse besluit om in Marokko uitgekeerde kinderbijslag en enkele uitkeringen met 40 procent te verlagen.
In elk geval slaagde Marokko er daarmee uitstekend in kabinet en coalitie in Nederland te verdelen. PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is inmiddels zover dat hij het uitkeringenverdrag met Marokko wil opzeggen, maar zijn collega van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Justitie stribbelen tegen, evenals de PvdA in de Kamer.

Ook in het conflict met Turkije – tot een openlijke sanctiedreiging kwam het niet – is Asscher de aanjager. Hij verlangt dat Nederlandse Turken Nederlands zijn en Nederlands denken en wil niet dat Turkije ervoor zorgt dat Nederlandse Turken Turks zijn en Turks denken. Turkije begon daarop in ongekende bewoordingen op Nederland te schelden.
Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) lieten zich die beledigingen welgevallen. Aannemelijk is dat voor Rutte en Koenders geopolitiek of de belangen van Nederlandse bedrijven meer tellen dan de Turksheid van Turkse Nederlanders.

Een jaar geleden stuurde PVV-leider Geert Wilders een sticker aan de Saudische ambassade in Den Haag waarin hij de islam, de profeet van de islam als ook Saudi-Arabië op de van hem bekende wijze sloganesk onder de loep nam. Achter de schermen schijnt Saudi-Arabië daarover al eerder te hebben geklaagd, maar pas halverwege mei stond in een Saudische krant op basis van een anonieme bron dat Saudische bedrijven opdracht hadden gekregen geen nieuwe klussen aan Nederlandse bedrijven te gunnen, en dat visa werden beperkt. Timmermans stuurde een topambtenaar naar Saudi-Arabië en kondigde aan er snel zelf heen te zullen gaan 'om de rotzooi van Wilders op te ruimen'. Net als Timmermans benadrukte Rutte dat Wilders banen op het spel had gezet, gegeven de jaarlijkse export naar Saudi-Arabië van ruim 2 miljard euro.

Bron:


_____________________________________

Boze huisarts: “Leden der Staten Generaal, IK VERACHT U VRIJWEL ALLEMAAL!”

download (78)Een boze huisarts reageert met onderstaande tekst op dit artikel.

Hoeveel schandalen nog? Hoeveel nog?

En dan heeft niemand het over het snel toenemend lijden, veroorzaakt door deze en vorige regeringen. En vooral niet over het lijden van juist diegenen die zich niet kunnen verweren en waar maatregel na maatregel na maatregel negatief voor uitpakt. Al bijna anderhalf decennium lang.

Leden van de Tweede Kamer: het is alles vooral uw schuld! Uw ongeïnteresseerde, cynische, leugenachtige en arrogante onwetendheid helpen al vele jaren het beste zorgsysteem ter wereld met de beste zorgverleners ter wereld systematisch naar de knoppen.

Natuurlijk, wij zien het ook wel, de leukste baantjes na uw politieke eehm ‘carrière’ zitten niet in de zorg of bij de patiënten, neen, die zitten in de zeer kapitaalkrachtige, onaantastbare molochen, die 15 jaar geleden zijn voorspeld als ongewenste bijwerking van het idiote zorgsysteem.

Ja, leden der Staten Generaal, u bent, met de ambtenaren op VWS, PERSOONLIJK verantwoordelijk voor uw gedrag, uw gelieg, uw ongehoord opofferen van het belang van anderen en vooral voor het volkomen schaamteloos cynisch najagen van bot eigenbelang.

IK VERACHT U VRIJWEL ALLEMAAL!


Bart Bruijn, Huisarts, STREEFKERK Nederland – 06-11-2014 09:17

 

BroN

 _

Kabinet Rutte heeft geen draagvlak meer

_

Hoogmoed komt vóór de val

De hoogmoed van het kabinet Rutte II kent geen grenzen. In het Radio 1 Journaal van maandag 29 december stelt vice-premier Lodewijk Asscher dat het kabinet de ‘stresstest’, met betrekking tot de afgewezen nieuwe zorgwet door de Eerste Kamer, goed doorstaan heeft.

Pardon? Het afwijzen door de Eerste Kamer van de nieuwe zorgwet, waarin de vrije artsenkeuze zou worden afgeschaft, is een gevoelige nederlaag voor het kabinet. De vondst van PvdA-leider Diederik Samsom om de wet met een paar kleine wijzigingen opnieuw in te dienen, maar met de zekerheidstelling om bij afkeuring door de Senaat met een Maatregel van Algemeen Bestuur de wet er alsnog door te drukken, is een minachting van de democratie. Dit gedrag vertoont dictatoriale trekjes.

Asscher-578

Lodewijk Ascher

Tijdens het betreffende interview liet Lodewijk Asscher zich, in navolging van eerdere uitlatingen door premier Mark Rutte, ook uit over de situatie na de Provinciale Statenverkiezingen, met daaraan gekoppeld de samenstelling van de Eerste Kamer, in maart 2015. ‘De verkiezingen voor de provinciale staten in maart hebben geen gevolgen voor de coalitie. Ook bij een slechte uitslag voor de PvdA gaat het kabinet door’, aldus Asscher.

Slechtste kabinet sinds 1945

Dit is de arrogantie ten top en een vlucht naar voren. Enige nederigheid van het kabinet zou met een te verwachten verlies in de Senaat volgend jaar gewenst zijn. En al helemaal wanneer er gekeken wordt naar het draagvlak dat dit slechtste kabinet sinds 1945 onder de Nederlandse bevolking heeft. In de jongste peilingen staat het kabinet op een schamele 27 zetels van de 79 in 2012. De overgrote meerderheid van de bevolking wijst dit kabinet op grond van het gevoerde beleid volledig af.

Het kabinet heeft geen notie van wat er leeft onder de bevolking. Het enige dat telt is geld. Ordinaire bezuinigingsmaatregelen worden de bevolking verkocht als het ‘beter’ maken van de samenleving. De coalitiepartijen VVD en PvdA zijn puur op hun eigen achterban gericht. De VVD houdt haar harde kern van grootverdieners uit de wind en de PvdA de minima. Samen zorgen die inderdaad voor ongeveer 27 zetels. De middengroepen worden intussen door beide partijen geplunderd. Het ‘nivelleren is een feest’ van de PvdA gaat ten koste van de middeninkomens. Ook voor de VVD geldt: ga het maar bij de middenklasse halen.

rutte_samsom_2Op deze manier houden PvdA en VVD elkaar in deze coalitie in het leven. Dat het kabinet hiermee volledig buiten de werkelijkheid leeft laat onze belabberde staat van de economie zien. Torenhoge werkloosheid en nauwelijks enige economische groei vanwege het lage consumentenvertrouwen en het sterk verminderde besteedbaar inkomen. Logisch wanneer je vandaag niet weet of je morgen je baan nog hebt, de waarde van je huis lager is dan je hypotheek, de pensioenen al jaren niet meer geïndexeerd zijn en door de nieuwe pensioenwet verder uitgekleed worden, de rekening voor de zorg almaar hoger wordt en het voor starters steeds moeilijker wordt om een eigen huis te kopen, terwijl er onvoldoende betaalbare huurhuizen zijn.

 

Middengroepen worden afgeknepen

Het kabinet Rutte II begrijpt de wereld niet meer en handelt alleen nog maar vanuit oude ingesleten reflexen. Het afknijpen van de middengroepen zorgt ervoor dat mensen langer met hun auto doorrijden en geen nieuwe spullen meer kopen zolang de oude het nog goed doen. Het kabinet haalt via de verhuurdersbelasting geld op dat ten koste gaat van het huishoudbudget van de huurders. Zij betalen immers via een jaarlijkse stevige huurverhoging die verhuurdersbelasting. Het gevolg van deze verhuurdersbelasting is dat er geen nieuwe huizen gebouwd worden en renovatieprojecten door woningcorporaties afgeblazen worden. Gevolg? Stijgende werkloosheid onder bouwvakkers en minder consumentenbestedingen. Leve minister Stef Blok (VVD). Een grotere onbenul heeft nooit eerder op het pluche gezeten.

Politiek marionet financiële sector

draghi dijsselbloem2

Mario Draghi en Jeroen Dijsselbloem

De vraag kan natuurlijk gesteld worden of het huidige kabinet wel zo onnozel is als ze zich voordoen, al zullen ze dat natuurlijk zelf ontkennen. Is het misschien veel erger? Maakt onze regering niet gewoon deel uit van een internationale verbond tussen het grootkapitaal en de politiek? Wordt niet willens en wetens het geld bij de middengroepen weggehaald waardoor er straks alleen nog een groep rijken en een grote groep gemarginaliseerde arme burgers overblijven, die met hun inkomen alleen nog het elementaire levensonderhoud kunnen betalen?

Want laten we eerlijk zijn, sinds de crisis in 2008 draait het alleen nog maar om geld. De factor mens doet er niet meer toe. Alles staat in het teken van het wegsluizen van geld, en diegenen die sinds 2008 alleen maar hebben ingeleverd zijn de modale burgers in Europa. De EU in Brussel is niet meer dan een servicekantoor voor het grootkapitaal, de Nederlandse regering niet meer dan een EU belastingkantoor.

Het door PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) bejubelde lage rentebeleid van de ECB bevoordeelt alleen de financiële markten en de overheden met grote schulden. Niet de mensen die sparen en die zich een waardevast pensioen hadden voorgesteld. De multinationals via hun brievenbussenfirma’s worden door onze overheid beloond met lage belastingtarieven, maar de burger mag het volle pond en meer betalen.

Het jaar 2014 was in alle opzichten een verloren jaar voor Nederland dankzij het opportunistische en incompetente gedrag van onze regering. De val van dit kabinet in 2015 zou een zegen voor het land zijn. Gelukkig Nieuwjaar!

Bron: CitaReg

_________________________________________________________

Rutte II: democratie ontmantelen voor dummies (te-weinig-tijd route) stap 2

 

Voor de tweede keer in een maand molt Rutte II de democratie. Vorige week maandag heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen om per 1 januari 2015 niemand in de publieke of semipublieke sector nog meer te laten verdienen dan een minister. De dag na het besluit in de Senaat meldden de VVD-ministers Blok (Wonen) en Schippers (Zorg) de wet niet te gaan uitvoeren omdat zij 1 januari niet halen.

___________________________________________________________

DELEN – WAT U NU GAAT LEZEN IS SCHANDE!, 100.000 BANEN VERDWIJNEN DIT KABINET LIEGT KEIHARD IN ONS GEZICHT.

Beatrix, ´Ons soort´ achter het Koninklijk Masker
´Ringwraiths muziek´´ , ook wel the black riders

Op een gegeven moment stopt de wal het schip.


Uit de EU en snel
Met stakingen en wegblokkades dit kabinet, gewoon marionetten van het Capitool dwingen op te stappen. Dan .terug naar eigen munt en soevereiniteit, grenzen dicht, het land weer normaal terug opbouwen.